MENY STÄNG

25 nov 2021

BJC Group och Fiskaregården i partnerskap för bostadsprojekt på Öckerö

I oktober vann BJC Group markanvisningstävlingen för Horste Backe på Öckerö. Fiskaregården kommer som partner till BJC Group att ansvara för genomförandet av detta bostadsprojekt.

Horste Backe ligger på norra Öckerö, cirka två kilometer från centrum. Genom markanvisningstävlingen gavs möjlighet för en fastighetsaktör att förvärva och utveckla markområdet som är planlagt för ca 26 bostäder i form av parhus. Efter en första anbudsutvärdering och prekvalificering, antogs bland tre finalister BJC Group:s anbud som det vinnande förslaget.

– Vi har ett tätt samarbete med Fiskaregården som går långt tillbaka i tiden. I Horste Backe har Fiskaregården givits ett större ansvar och utformat BJC:s anbud med vilket vi alltså vann tävlingen. Med Fiskaregårdens engagemang, kunskap och lokala kännedom så känns det väldigt bra med samarbetet och att Fiskaregården tar ett huvudsakligt ansvar för den fortsatta framdriften, säger Bengt Westin, BJC Group.

– Vi är glada och stolta för den möjlighet vi fått av BJC. Vi kommer driva projektet i mål i samarbete med lokala entreprenörer, såsom Kanndalen Bygg och Hönö schakt. Tillsammans avser vi att lämna efter oss ett fantastiskt projekt, kännetecknat av hög kvalitet och med en prisbild som ändå passar barnfamiljen, säger Magnus Clavegård, VD för Fiskaregården.

Arkitekt för Horste Backe är Tengbom med Annelie Drackner i spetsen. Projektet drivs av en vision om att skapa ett tryggt och lugnt område för barnfamiljer, gestaltat med en avskalad arkitektur. Byggstart är planerad till hösten 2022 med en planerad inflyttning i början på 2024.

Läs mer på vår projektsida…>>

För mer info kontakta:

Magnus Clavegård
VD
0708–732000
magnus.clavegard@fiskaregarden.com

Tomas Järund
Kommunikationsansvarig
0704-45 50 87
tomas.jarund@fiskaregarden.com