MENY STÄNG

1 mar 2022

Bostadsprojektet Horste Backe på Öckerö tar form

Bostadsprojektet Horste Backe på Öckerö tar nästa steg och går in i bygglovsfasen. Detta innebär ett intensivare arbete kring bostädernas utformning och gestaltning. Enligt den preliminär tidplanen kommer ett färdigställande ske under första kvartalet 2024.

På vackra Öckerö i Göteborgs skärgård ska 26 bostäder fördelat på 13 parhus uppföras. Projektet benämns Horste Backe och visionen för projektet är att skapa ett tryggt och lugnt område för barnfamiljer, gestaltat med en avskalad arkitektur. 

– Just nu pågår ett arbete att få fram handlingarna till ett bygglov. Detta innebär att vi tittar djupare på delar som projektets gestaltning och planskisser för att nå vårt mål om ett fantastiskt projekt kännetecknat av hög kvalitet och en prisbild som passar barnfamiljen, säger Magnus Clavegård.     

När bygglovet är beviljat går bostäderna ut till försäljning. Enligt den preliminära tidplanen väntas detta ske i början av sommaren 2022 varvid en byggstart är planerad till tredje kvartalet 2022. En inflyttning är planerad till första kvartalet 2024.  

För arkitekturen står Tengbom med Annelie Drackner i spetsen. Försäljningen av bostäderna kommer skötas av Fastighetsbyrån Torslanda/Öckerö med Andreas Paulsson som ansvarig mäklare. 

KLICKA HÄR FÖR ATT GÖRA EN INTRESSEANMÄLAN

För frågor kring bostäderna:

Andreas Paulsson
Mäklare
0707–92 29 53
andreas.paulsson@fastighetsbyran.se

För övrig information:

Magnus Clavegård
VD
0708–732000
magnus.clavegard@fiskaregarden.com

Tomas Järund
Kommunikationsansvarig
0704-45 50 87
tomas.jarund@fiskaregarden.com