MENY STÄNG

24 maj 2022

Kommunen beviljar bygglovsansökan för Badis i Fjällbacka

Bygglovsansökan för bostadsprojektet Badis i Fjällbacka beviljades på kommunens Miljö- och byggnadsnämndsmöte måndagen den 23 maj. Ansökan avser uppförande av en byggnad innehållande sju paradvåningar med utsikt över Fjällbackas hamninlopp.

– Vi är väldigt glada över detta beslut då det innebär att vi håller tidplan. Nu ser vi fram emot en säljstart innan semestrarna och byggstart till hösten, säger Johan Järund, Fiskaregården.

Det beviljade bygglovet innebär en tillåtelse att uppföra en byggnad med sju paradvåningar fördelade över fyra plan. Dessa våningar kommer ha storlekar mellan 150–170 m², alla med högt i tak, stora balkonger med utsikt över Fjällbackas hamninlopp samt egna båt- och parkeringsplatser.

Själva utseendet på den nya byggnaden kommer i stort sett vara densamma som den gamla badrestaurangen som byggdes år 1937. Byggnadens funkisprägel och särskilt det rundade mittpartiet är något som har behållits samt de ospröjsade fönstren och de flacka taken. Utseendet väntas offentliggöras i samband med säljstart.

Ett färdigställande av byggnaden och inflyttning av bostäderna är planerad till första kvartalet 2024.


Läs mer om projektet>>

För mer information:

Magnus Clavegård
VD
0708–732000
magnus.clavegard@fiskaregarden.com

Tomas Järund
Marknad- och kommunikationsansvarig
0704-45 50 87
tomas.jarund@fiskaregarden.com