MENY STÄNG

Utsiktspunkt på Källö-Knippla

Fiskaregården

Uppe på klippan hittar du Källö-Knipplas mest magnifika läge. Hela Västerhavet breder ut sig nedanför och i norr skymtar Marstrands välkända silhuett. Här har vi uppfört moderna 2-planshus med terrass och uteplats, förråd och parkering.

Projektöversikt

FASTIGHETSFAKTA

Byggnadstyp: 10 fristående villor
Byggnadsår: 2013
Boarea: 125,3 m2
Antal rum: 4-6

ADRESS

Källö-Knippla, Öckerö

SAMARBETSPARTNERS

Arkitekt: Tengbom arkitekter
Finansiering: Fiskaregården
Mäklare: Fastighetsbyrån
Byggare: Vallsjöhus 

Öppen sikt över havet

När man väljer att bo högst upp på en klippa i Bohuslän, så gör man det av kärlek till havet. Därför har alla hus på Fiskaregården placerats för att ge möjlighet till utsikt åt flera håll. Samtliga har dessutom två altaner – en på havssidan och en i lä, på husets baksida.

EXTERIÖR

Med gaveln mot havet

”Planlösningen är utformad så att man alltid har visuell kontakt med havet genom huset, till och med när man sitter på läsidan.”

ANNELIE DRACKNER
Arkitekt SAR/MSA, Tengbom Arkitekter

I harmoni med omgivningarna

Den vackra enkelheten i ett hus med fyra hörn och ett brant sadeltak sneglar på platsens äldre miljöer. Det är också därför gavlarna är vända mot vinden; så har man alltid byggt här på västkustens öar. Husen har också fått en traditionell vit färg, även runt de nästan osynliga fodren på de stora och sammanhållna fönsterpartierna. Och det överlag strama formspråket återfinns i räcken, skärmtak och plank av glas och trä.

INTERIÖR

Exklusiv enkelhet

Hem att trivas i

Fiskaregården har utrustats med en stilmässig enkelhet och naturliga material. Standarden är genomgående mycket hög. Alla torra ytor har exempelvis tvåstavigt vitlaserat ekgolv och utrustningen är noga utvald från ledande tillverkare.

PLANRITNING BOTTENVÅNING
PLANRITNING ÖVERVÅNING

OMGIVNING

En utsiktspunkt över havet

De första husen längst upp på Källö-Knippla

Fiskaregården var det första område vi utvecklade på Källö-Knippla, strax efter fortsatte vi med det anslutande området vid Fiskaregränd. Det här är en makalös plats, med utsikt över havet och de vackra bohuslänska knallarna. Den bevarade traditionella bebyggelsen och öns historia och miljö har också haft stor påverkan på hur vi har byggt, eftersom vi vet att de som kommer hit, gör det för platsens skönhets skull.


KONTAKTPERSON

Magnus Clavegård
magnus.clavegard@fiskaregarden.com
0708 73 20 00