MENY STÄNG

Slående utsikt på Källö-Knippla

Fiskaregränd

Högt upp på Källö-Knippla ligger Fiskaregränden. Här spanar ett flertal tvåvåningsvillor i New England-stil ut över havet.

Projektöversikt

FASTIGHETSFAKTA

Byggnadstyp: Tvåplansvillor
Byggnadsår: 2014
Boarea: 108 – 154 m2
Antal rum: 5–6 st varav 3–4 st sovrum

ADRESS

Källö-Knippla, Öckerö

SAMARBETSPARTNERS

Arkitekt: Inobi AB
Finansiering: Fiskaregården
Mäklare: Fastighetsbyrån
Byggare: Kanndalen AB

Med havet som granne

Det höga läget på idyllen Källö-Knippla gör att utsikten är svårslagen, och några av våra hus på Fiskaregränd har hela 270 graders havsutsikt. De vita fasaderna i New England-stil passar bra in på ön och samtliga bostäder har så klart en året-runtstandard.

EXTERIÖR

Bevarade knallar

Med varsam hand

När husen byggdes ville vi att de skulle smälta in i omgivningarna. Därför är marken relativt orörd och knallarna mellan husen finns kvar i så stor utsträckning som möjligt.

INTERIÖR

New England i Bohuslän

Fönster mot havet

Rummen har genomgående parkettgolv och vitmålade väggar, där fönster i olika storlekar och former utgör fina detaljer. Fönsterbrädorna samt trappan är i ek, vilket ger ett enhetligt och rejält intryck.

PLANRITNING

Rum för umgänge

Den rena interiören i klassisk New England-stil passar husens umgängesvänlig planlösning. Här finns ett lättarbetat kök och utrymme för en stor matplats med rum för familj och vänner. De glasade pardörrarna mot altanen suddar ut gränserna mellan ute- och innelivet, något som gör det lätt att duka ut måltiderna när vädret tillåter. Köksinredningen kommer från välrenommerade Marbodal med tidlös skåpsinredning i vitt, som kontrasteras med bänkskivor i svart, blankpolerad marmor.

OMGIVNING

Bad och friluftsliv runt hörnet

En levande ö fick fler fastboende

Källö-Knippla har en levande historia som daterar sig till slutet av 1700-talet, när ett fåtal familjer först slog sig ner på ön för att leva av sillfisket. Mycket har hänt sedan dess och numera är större delen av ön bebyggd. Sillen har visserligen försvunnit, men i gengäld har allt fler människor upptäckt Källö-Knipplas fascinerande skärgårdsmiljö. Här finns det bästa av den norra skärgården, en knapp timmes bilfärd från centrala Göteborg.


KONTAKTPERSON

Magnus Clavegård
magnus.clavegard@fiskaregarden.com
0708 73 20 00