MENY STÄNG

Elva havsnära lägenheter

Hjuvik

Villaområdet på Hjuviks bryggväg i Torslanda utanför Göteborg har vuxit fram under många decennier. Vi har lagt ännu en årsring till området och uppfört ett flerfamiljshus, med elva moderna lägenheter.

Projektöversikt

FASTIGHETSFAKTA

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 2020
Antal lägenheter: 11

ADRESS

Hjuviks Bryggväg 18

SAMARBETSPARTNERS

Arkitekt: Tengbom arkitekter
Finansiering: Fiskaregården
Mäklare: Fastighetsbyrån
Byggare: Hansson & Söner

Havsnära och bekvämt

Hjuviks bryggväg i Torslanda har med sin närhet till både stad och hav länge varit ett populärt bostadsområde. Här låg tidigare ett större hus som bland annat innehöll en lanthandel och bostäder. Det är i dess ställe vi har uppfört ett flerfamiljshus med stor hänsyn till de dimensioner som passar på platsen.

EXTERIÖR

Faluröda fasader

Ritat för att passa in

För att verkligen smälta in i omgivningarna har huset på Hjuviks bryggväg en enkelhet i sitt uttryck och en monokrom, röd färgställning i träpanel, fönster och även plåtar. Enkelheten i det röda förstärks ytterligare med foderlösa fönster och dörrar, och att balkongerna getts ett stramt formspråk. Tack vare den här återhållsamheten upplevs huset som lugnt, trots många fönster och balkonger.

INTERIÖR

Känsla för detaljerna

Noga utvalda material

Materialen i lägenheterna är exklusiva och har valts med stor omsorg. Köken kommer exempelvis från Strömsdal och har tåliga Silestone-skivor. De sobert grå plattorna i badrummens golv och väggar är inspirerade av kalksten för att ge värme åt rummen.

Omtanken om ljusföring, siktlinjer och hur man kan röra sig mellan rummen är viktiga ingredienser för att skapa vackra bostäder som man trivs och vill bo kvar länge i.

ANNELIE DRACKNER Arkitekt SAR/MSA, Tengbom Arkitekter

Trivsel inne som ute

Alla lägenheter i huset har uteplats eller balkong. I vissa bostäder finns till och med två balkonger för att ge de boende både förmiddagssol och kvällssol. Bostäderna har dessutom fönster som går hela vägen ner till golvet, vilket ger mycket ljusa rum och fina utblickar.

OMGIVNINGAR

Närhet till både stad och skärgård

Ett levande område

Hjuviks bryggväg ligger vid Lilla Varholmen, i Torslanda. Färjorna till öarna finns bara ett stenkast bort och hav och natur är en naturlig del av de boendes vardag. Det är kanske därför inte så konstigt att människor sökt sig hit under lång tid. Villaområdet har fått växa fram naturligt under runt hundra år och det har därmed en blandad bebyggelse med en mogen känsla.


KONTAKTPERSON

Magnus Clavegård
magnus.clavegard@fiskaregarden.com
0708 73 20 00