MENY STÄNG

Vid klipporna på norra Källön

Röddeviga

Mellan bergsknallarna ligger den forna skolan tryggt inbäddad. Här har vi skapat 15 nya lägenheter vars närhet till naturen finns avtecknad i byggmaterial, form och färgval.

Projektöversikt

FASTIGHETSFAKTA

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 2016
Antal lägenheter: 15

ADRESS

Källö-Knippla, Öckerö

SAMARBETSPARTNERS

Byggare: Kanndalen AB
Arkitekt: Tengbom arkitekter
Finansiering: Fiskaregården
Mäklare: Fastighetsbyrån

Nytt liv för den gamla skolan

Med svart slät träpanel, svarta fönsterbågar och rena linjer smälter den före detta skolan in i landskapet där den ligger på gränsen till naturområdet på norra Källön. Taken är täckta av sedum för att än mer anpassa byggnaderna till läget och återspegla områdets rika flora. Namnet Röddeviga? Ja, det är Öckerömål och betyder roddviken.

EXTERIÖR

Svartmålade fasader

“Den traditionella bebyggelsen på ön har en enkelhet i sitt uttryck. Denna enkelhet har jag velat ta vara på genom att använda en kulör och hålla ned antalet materialval i fasaden.”

ANNELIE DRACKNER
Arkitekt SAR/MSA, Tengbom Arkitekter

Ljuset vid havet

Lägenheterna på Röddeviga har ritats för att ta tillvara på utsiktsmöjligheter och det fantastiska ljuset. Bostäderna är därför också planerade så att alla har altaner och utsikt mot vattnet vid Björköfjorden. Den låga profilen, sedumtaket och det strama formspråket är också utformade för att husen ska smälta in i omgivningarna. Det var särskilt viktigt eftersom den närliggande bebyggelsen ligger högre och ser ner över byggnaderna.

INTERIÖR

Luftiga, öppna rum

Vardagsrum

Från vardagsrummet når man balkong eller uteplats via altandörren i de stora panoramafönstren. Golvens vitlaserade askparkett återfinns i de flesta rum och väggarna är vitmålade.

Utsikt mot Bohuslän

På gårdsplanet ger planlösningen möjlighet till genomsikt och man kan se ut mot berghällar och hav redan vid entrédörren.

Fönster som tavelram

Den invändiga miljön har ritats för att skapa en modern grafisk känsla i bostaden. Här utmärker sig särskilt de svarta fönsterbågarna, som drar till sig blicken och ramar in utsikten genom fönstren. Material och utrustning i lägenheterna har också valts med stor omsorg och håller en mycket hög standard, med exempelvis kök från Kvänum.

[blockvisning stoppades]

OMGIVNINGAR

Närhet till natur och bad

Skapat för livet vid havet

Röddeviga är präglat av närmiljön och ligger i direkt anslutning till öns naturskyddsområde. Här finns också en motionsslinga som löper genom det kuperade landskapet. Både byggnation och utformning har återkommit till det lokala och på Fiskaregården har vi vinnlagt oss om att använda lokala företag och värna omgivningarnas mycket speciella känsla.


KONTAKTPERSON

Magnus Clavegård
magnus.clavegard@fiskaregarden.com
0708 73 20 00